sâmbătă, 17 noiembrie 2012

O nouă întâlnire Art(h)é


Atât demult ne-a plăcut evenimentul Art(h)é – galeria copiilor la care am participat în luna octombrie, încât am organizat încă o întâlnire artistică joi, 15 noiembrie. Astfel, în acelaşi spaţiu al Şcolii Anastasia Popescu, familiarizat de acum cu expoziţiile, s-au întâlnit elevi ai Şcolii “Anghel Mareş” - Gostinu, jud. Giurgiu, ai Şcolii pentru Deficienţi de Auz nr. 2 “Sf. Maria“ din Bucureşti şi, bineînţeles, ai şcolii gazdă. Din partea Asociaţiei Medo a fost prezentă dna prof. Minodora Topală, care a adus lucrările copiilor din Botoşani.
Pentru că în urma atelierelor din 19 octombrie interesul copiilor pentru creaţia populară românească a crescut, ei au realizat în această lună o seamă de lucrări pentru care au utilizat aceleaşi materiale nonconvenţionale: pănuşi de porumb, sfoară şi crengi sau bucăți de trunchiuri de copaci. Creaţiile copiilor au fost expuse tot în holul şcolii Anastasia Popescu, iar după vernisaj au fost organizate din nou atelierele specifice: împletituri din sfori cu noduri, confecţionări de obiecte din pănuşi de porumb sau sculptură în lemn.
Pentru această zi, elevii Şcolii Anastasia Popescu au pregătit o expoziţie deosebită: o veritabilă Arcă a lui Noe, mare cât toată lungimea holului şcolii, realizată din polistiren şi hârtie de ziar, materiale recuperate de la alte lucrări anterioare. Arca a fost populată cu  animale realizate tot din polistiren și hârtie reciclată, după o machetă lucrată inițial în lut. Coordonarea proiectului a fost realizată de prof. Maria Roxana Cioată.
Această nouă întâlnire a participanţilor la proiectul Art(h)é- galeria copiilor – ediţia a II-a,   a prilejuit reluarea prieteniilor artistice închegate încă de la expoziţiile anterioare, din prima ediție a proiectului, precum şi conturarea unor idei noi, de pus în practică pentru întâlnirile viitoare. Școlile s-au îmbogățit cu miniexpoziții, iar Galeria copiilor, așa cum a fost gândită inițial, a reunit lucrări care au demonstrat talentul, creativitatea și dorința copiilor de a descoperi și relua meșteșuguri tradiționale, cărora să le dăruiască o viață nouă. 


































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu